Novice

Konferenca: Vse krajine štejejo!

K večji kakovosti bivanja s krajinsko politiko

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije – DKAS ob zaključku projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine vabi na konferenco Vse krajine štejejo! Konferenca bo 10. oktobra 2019 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje (Dvorana Veliki stolp, Rusjanov trg 7, Ljubljana).

Na konferenci bo društvo s partnerji, gosti in udeleženci odprlo razpravo o slovenski krajinski politiki, predstavljeni bodo rezultati projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine in primer Katalonskega pristopa k oblikovanju krajinske politike, podano bo poročilo o izvajanju Evropske konvencije o krajini v Sloveniji in na Hrvaškem.

V drugem delu bo pozornost namenjena posebnostim urejanja primestne krajine – razprava se bo oblikovala s primeri dobrih praks iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, predstavljeni bodo pristopi k celovitemu in vključujočemu urejanju krajine, ki ga zagovarjajo tudi izhodišča za krajinsko politiko Slovenije.

S konferenco DKAS  obeležuje tudi program Meseca prostora in tretji Mednarodni dan krajine sveta Evrope (20. oktober). Ob konferenci bo potekalo tudi Redno srečanje društev krajinskih arhitektov Srbije, Hrvaške in Slovenije “Krajina Pejzaž Krajobraz”. Po koncu konference vabljeni na otvoritev razstave “Krajina. Včeraj. Danes? Jutri!”.

 

Konferenca je brezplačna. Prijave na konferenco so odprte do 7.10.2019 preko prijavnega obrazca.