Novice

Otvoritev razstave "Krajina. Včeraj. Danes? Jutri!"

Spremljevalni dogodek konference “Vse krajine štejejo!”

Če se ne morete udeležiti konference “Vse krajine štejejo!”, ki bo obravnavala problematiko krajinske politike v Sloveniji, vabljeni na otvoritev razstave “Krajina. Včeraj. Danes? Jutri!”

Slovenijo na splošno opredeljujemo kot deželo neprecenljivih krajinskih lepot, na kar kaže tudi letošnja kampanja Slovenske turistične organizacije v sodelovanju z revijo National Geographic. Na drugi strani pa prostorska realnost kaže tudi povsem drugačno sliko. Izgubljanje kakovosti krajin, ki jih slovenska družba tako zelo ceni in ki ne nazadnje tvorijo nacionalno identiteto, je predvsem posledica tega, da urejanje krajine ni obravnavano celovito. Razstava skozi serijo fotografij to dvojnost problematizira in kaže, da podoba slovenske krajine ni statična, temveč je odraz človekovega delovanja v fizičnih danostih in se skozi čas spreminja. Pod vprašaj postavlja enačaj med krajinami, ki živijo v naši zavesti, in tistimi, v katerih živimo.

Otvoritev razstave, ki odpira razmislek o slovenski krajini bo v četrtek 10. oktobra ob 18. uri, v prostorih Muzeja za arhitekturo in oblikovanje. Fotografije bodo na voljo za ogled do 24. novembra 2019.