Novice

Vabilo na delavnico: Krajina je od nas vseh - prispevajte pogled na varstvo in razvoj krajine na Primorsko-notranjskem

Kaj je krajina? Zagotovo nekaj, kar pripada nam vsem: prebivalcem, kmetovalcem, upravljalcem, načrtovalcem … Krajine so pomemben del identitete, saj prispevajo k naši prepoznavnosti. Slovenija se lahko pohvali z izjemnimi krajinami, vendar so te omejene, potrebujejo skrbno varovanje, upravljanje in načrtovanje.

CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, skupaj z Društvom krajinskih arhitektov Slovenije in Inštitutom za politike prostora izvaja projekt Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike, ki ga sofinancira Ministrstvo za okolje in prostor. S projektom opozarjamo na  zmanjševanje kakovosti slovenske krajine kot skupnega razvojnega vira v zadnjih desetletjih. Predstavili bomo  možnosti  za celovito varstvo, načrtovanje in upravljanje krajine v primeru priprave in sprejetja Krajinske politike Slovenije.

Pri oblikovanju pobud za krajinsko politiko je nujno upoštevati poglede tistih, ki se z določeno krajino srečujete vsak dan – bodisi pri svojem delu z zemljo, v pisarnah in uradih ali le v prostem času.

Delavnica bo potekala v torek, 16. 4. 2019, med 18:00 – 19:30, v Krpanovem domu v Pivki.

Veseli bomo, če se nam pridružite in z nami delite svoj pogled na razvoj, varstvo in upravljanje krajine na Primorsko-notranjskem.

Program:

  1. pozdrav udeležencem;
  2. predstavitev projekta Varstvo in razvoj slovenske krajine: Izhodišča za oblikovanje krajinske politike, njegovega namena in ciljev;
  3. krajina Primorske: soočenje različnih pogledov;
  4. pobude in predlogi udeležencev;
  5. povzetek in zaključek delavnice.

Prijave zbiramo do petka, 12. 4. na https://goo.gl/forms/1Rn2TtbrJudW31hJ3

Več o projektu: www.krajinskapolitika.si

 

(Vir slike: www.pivskajezera.si)